Vertaistiedottaja, mikä se on?

Nuoren vertaistiedottajan tehtävänä on kertoa ja välittää nuorille suunnattua ajankohtaista tietoa eteenpäin. Vertaistiedottajilta vaaditaan kiinnostusta ja innokkuutta vaikuttaa asioihin, tehdä vapaaehtoistyötä, kiinnostusta nuoria koskeviin asioihin ja verkostoitumiseen.

Tieto kulkee siis nuorilta nuorille, mutta myös nuorilta aikuisille, nuoriso-ohjaajille. Tiedotettavia asioita voivat olla esimerkiksi koulujen tapahtumat, nuokkarien tapahtumat, nuorisotoimen ja nuorisovaltuuston järjestämät tapahtumat, kunnan, seurakunnan ja Loimaan alueen muut tapahtumat sekä harrastusmahdollisuudet. Lisäksi vertaistiedottajat välittävät nuorten toiminta- tai tapahtumatoiveita, sekä tietoa nuorten huomioimista mahdollisista epäkohdista eteenpäin nuoriso-ohjaajille, jotka taas vievät asiaa eteenpäin.

Vertaistiedottajien tiedotuskanavina toimivat Mistäs tiedät? –nettisivut, Instagram- ja Facebook –sivut, perinteiset julisteet ja yläkouluilla olevat Mistäs tiedät? -liikkuvat tiedotuspisteet, joissa on esillä ajankohtaista tietoa.

Kiinnostuitko? Haluatko tietää lisää vertaistiedottamisesta?
Ota yhteyttä soittamalla tai viestillä 050 309 8860 tai mistastiedat(at)loimaa.fi.

Liikkuvia tiedotuspisteitä voi bongata mm.  kouluilla ja tapahtumissa.