Työt

Tämän otsikon alta löydät tietoa työnhausta, mistä työpaikkailmoituksia kannattaa etsiä, kesätöistä, työhaastattelusta, työsopimuksesta ja työtodistuksesta.

Työ on suuri osa elämää. Miellyttävä työilmapiiri, sopivat tehtävät ja kivat työkaverit ovat palkan lisäksi hyviä syitä käydä töissä. Myös oman yrityksen perustaminen on yksi vaihtoehto. Vai lähtisitkö sittenkin töihin ulkomaille?

Monet aloittavat työskentelyn jo opiskeluaikana. Se onkin hyödyllistä, sillä paitsi rahaa, työstä saa arvokasta kokemusta työelämästä. Oman alan työt kiinnostavat varmasti monia, mutta usein kannattaa olla valmis ottamaan vastaan myös muunlaisia töitä. On syytä kuitenkin muistaa, että opiskelu on opiskelijan tärkein työ.

Työhakemus ja CV eli ansioluettelo kannattaa laatia huolellisesti. Netistä saa paljon hyviä vinkkejä ja malleja niiden laatimiseen. Hyvä hakemus on asiallinen ja sisältää kaiken tarpeellisen tiedon, mutta tuo esiin myös hakijan persoonaa. Ei kannata lannistua, jos ensimmäinen hakemus ei tärppää. Aktiivisuus kannattaa.

Jos jäät työttömäksi, ota yhteyttä paikalliseen TE-toimistoon (Työ- ja elinkeinotoimisto) ja ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston Oma asiointi -sähköisessä asiointijärjestelmässä. TE-toimiston henkilökunnalta saat ohjeita ja neuvoja työnhakuun.

Loimaan TE-toimisto sijaitsee ns. Virastotalossa pääterveyskeskusta vastapäätä, Vareliuksenkatu 2A, 32200 Loimaa.

Työn hakeminen

Työtä hakiessa kannattaa miettiä omia tavoitteita, osaamistaan ja suunnitelmia tulevaisuudelle. Harvemmin ensimmäinen hakemus tuottaa tulosta, joten ei kannata lannistua. Hakemuksia saattaa joutua lähettämään vinon pinon, kunnes sopiva työ osuu kohdalle. Hyvin tehtyä työhakemusta ja CV:tä voi käyttää pohjana ja muokata tarpeen mukaan työpaikkoja hakiessa. Älä siis hävitä tekemiäsiä pohjia!

Työhakemus ja CV, eli ansioluettelo ovat kaksi eri asiaa, joista kumpikin kannattaa laatia huolellisesti ja kirjoittaa selkeää kieltä sekä huolehtia oikeinkirjoituksesta. Hyvä hakemus on asiallinen ja sisältää kaiken tarpeellisen tiedon, mutta tuo esiin myös hakijan persoonaa. Netistä saa paljon hyviä vinkkejä ja malleja niiden laatimiseen. Kahdesta seuraavasta linkistä näet yhdenlaiset vaihtoehdot, millainen rakenne työhakemuksessa ja CV:ssä tulisi olla.

Kuva: Ratemyplacement.

Työhakemuksessa työnhakija kertoo koulutustaustastaan ja aiemmasta työkokemuksestaan. Työhakemuksessa on sallittua ja pitääkin kehua itseään ja kertoa hakemuksen avulla työnantajalle, miksi juuri minut pitäisi valita avoinna olevaan työtehtävään. Työhakemusta laatiessaan kannattaa pohtia omia vahvuuksiaan, mutta olla rehellinen myös niissä taidoissaa, joissa voisi vielä kehittyä. Työhakemus tulisi tiivistää yhteen A4:een.

CV, eli ansioluettelo on nimensä mukaisesti luettelomaisempi kokonaisuus. CV:stä käy ilmi hakijan yhteystiedot, syntymäaika, koulutus, aiempi työkokemus, mahdolliset luottamustoimet (esim. oppilaskunnassa, tuki- tai luottamusoppilaana tai jos on aktiivisesti mukana jonkin yhdistyksen toiminnassa mm. yhdistyksen hallituksen tai toimikunnan jäsenenä), tietotekniset taidot (mitä some-sovelluksia ja tietokoneohjelmistoja osaat käyttää) sekä  ja suosittelijat. Suosittelijoilla tarkoitetaan aiempien työpaikojen esimiehiäsi, eli sellaista henkilöä, joka voi kertoa millainen työntekijä sinä olet. Suosittelijoilta on kohteliasta kysyä lupaa lisätä heidän nimensä ja yhteystietonsa hakemukseen ja/tai CV:een. Vanhemmat eivät käy suosittelijoiksi.

CV:ssä voi olla myös kuvasi. Kuvan tulee olla asiallinen ja siisti, sillä sen perusteella työntekijää etsivä työnantaja saa hakemuksesi ja cv:si lisäksi ensivaikutelman sinusta. Joten kaverin kanssa näpätty selfie illanvietossa ei ole se paras vaihtoehto.

Työhakemus ja CV lähetetään usein työnantajalle joko sähköpostilla tai sähköisen hakujärjestelmän (esim. Seuturekry, Kuntarekry, IMURI) kautta. Hakujärjestelmään pitää rekisteröityä ja täyttää tarvittavat tiedot, mutta voit kopioida tiedot lähes suoraan hakemuksestasi ja CV:stäsi. Muista ottaa hakujärjestelmien tunnukset muistiin, jotta voit hakea myöhemmin muitakin hakujärjestelmän kautta avoinna olevia tehtäviä! Järjestelmiin voi jättää myös avoimen hakemuksen. Myös monet vuokratyöpaikkoja välittävät firmat (esim. Varamiespalvelu, Jobilla, ManPower) ottavat työhakemuksia vastaan sähköisen hakujärjestelmän kautta.

Ei kannata lannistua, jos ensimmäinen hakemus ei tärppää. Aktiivisuus kannattaa. Työhakemuksia voi ja kannattaakin lähettää moneen paikkaan samaan aikaan, eikä odottaa, että kuulee edellisestä työpaikkahausta jotakin ennen kuin lähettää seuraavan hakemuksen.

Mistä työpaikkailmoituksia löytää?

TE-toimiston te-palvelut.fi -työnhakusivut ovat yksi yleisimmistä työpaikkailmoitusfoorumeista. Muita ovat esim. Duunitori ja Monster. Myös sosiaalisen median piiristä voit löytää työpaikkailmoituksia esim. Facebook-ryhmistä tai yritysten Facebook-sivuilta. Kannattaa siis seurata työpaikkailmoitusvirtaa myös somessa. Lisäksi voit halutessasi rekisteröityä LinkedIn -palveluun ja luoda työnhakijaprofiilin. (Sivusto on englannin kielinen.)

Työpaikkailmoituksessa kerrotaan lyhyesti avoinna olevasta työtehtävästä, työnantajasta, palkkauksesta, työaika, milloin työ alkaa ja mille aikavälille hakuaika sijoittuu. Lisäksi ilmoituksessa kerrotaan millä tavalla työnantaja toivoo saavansa hakemukset: sähköpostilla, hakujärjestelmän kautta vai paperisena postissa. Hakuajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei huomioida. Mikäli työpaikkailmoituksen perusteella sinulla ilmenee kysyttävää, kannattaa ilmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön olla yhteydessä ja reippaasti kysyä esimerkiksi tarkemmin työtehtävistä, työajoista, palkkauksesta jne.

Jossaikin yrityksissä voi olla myös niin sanottuja piilotyöpaikkoja, jolloin avoin työtehtävä ei ole julkisesti ilmoitettu missään, mutta työntekijää haetaan silti. Kannattaa siis tiedustella rohkeasti suoraan yrityksistä, olisiko töitä tarjolla. Voit jättää myös avoimen hakemuksen, jossa käy työhakemuksen tavoin selville koulutuksesi, työkokemuksesi ja suosittelijat.

Kesätöihin

Kesätöihin voi hakea myös alaikäisenä, mutta tällöin työnantajan tulee huomioida muutama lakipykälä. Työhön voidaan ottaa 15 vuotta täyttänyt oppivelvollisuutensa suorittanut henkilö. Samana kalenterivuonna 14 vuotta täyttävä nuori voi tehdä enintään puolet loma-ajastaan kevyttä työtä, josta ei ole haittaa terveydelle, kehitykselle tai koulunkäynnille.

Kesätyötä kannattaa hakea yleensä alkuvuodesta, sillä yleisesti ottaen kesätyön hakusesonki ajoittuu helmi-huhtikuulle. Kannattaa siis olla tarkkana, sillä kesäloman alkaessa saatat olla jo myöhässä! Loimaalla alaikäinen nuori voi hakea kesätöitä mm. Loimaan kaupungilta, Loimaan seurakunnalta, Loimaan 4h-yhdistyksen tai supermarketketjujen kesätyökamppanjoiden kautta. Loimaan kaupungin nuorisovaltuusto järjestää myös vuosittain Ideoi itsellesi kesätyö -kampanjan, jolloin nuori voi ideoida itselleen kesätyötehtävän kuukauden ajaksi.

Nuorille, joille ei ole vielä ehtinyt karttua työkokemusta, löytyy netistä erilaisia mallipohjia työhakemusta ja CV:tä, eli ansioluetteloa varten. Työhakemuksessa kerrot koulutuksestasi, TET-kokemuksestasi, harrastuksistasi, kielitaidostasi, IT-taidoistasi (mitä tietokoneohjelmia osaat käyttää) sekä some-taidoistasi (mitä sosiaalisen median kanavia osaat käyttää ja mitkä ovat sinulle tuttuja). Työhakemuksen liitteeksi työnantajalle lähetetään CV sekä pyydettäessä kopiot koulu-, työ- ja TET-todistuksista.

Mikäli sinua kiinnostaa kesätyöpaikka ulkomailla, Loimaallakin toimivan Pohjola-Norden Loimaan kautta saat tietoa Nordjobb -työmahdollisuuksista. Nordjobb on hieno tapa kartuttaa työkokemusta, sekä oppia uutta naapurimaista. Nordjobb välittää kesätyöpaikkoja, asuntoja sekä kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa nuorille, jotka ovat 18-30 -vuotiaita.

Työhaastattelu

On aina hieno juttu tulla kutsutuksi työhaastatteluun! Haastattelukutsu on jo merkki siitä, että työnantaja on huomioinut sinun hakemuksesi muiden hakemusten joukosta ja haluaa tavata sinut henkilökohtaiasesti. Työhaastattelussa voi olla 1-3 haastattelijaa ja haastattelu yleensä kestää 15-30 min. Usein haastatteluun on kutsuttu työpaikasta ja kokonaishakijamäärästä riippuen 3-6 hakijaa. Ennen työhaastatteluun menoa kannattaa lukea vielä työpaikkailmoitus uudestaan ja pohtia etukäteen vastauksia muutamaan yleisempään kysymykseen:

  • Kerro itsestäsi (millainen tyyppi olet, koulutus ja mahdollinen aiempi työkokemus, osaaminen & erityistaitosi, vahvuutesi & heikkoutesi, harrastukset)
  • Miksi hait tätä työpaikkaa?
  • Miksi juuri sinut pitäisi valita avoimena olevaan tehtävään?
  • Kannattaa myös miettiä kysymyksiä, joita sinä haluat esittää haastattelijoille. Mieti kuitenkin, millaisen vaikutelman haluat antaa kysymyksilläsi: oletko kiinnostunut ruokatunnin pituudesta vai työtehtävistä?

Pukeudu työhaastattelua varten siististi ja ole ajoissa paikalla. Ensivaikutelma vaikuttaa paljon. Ja muista, että jännittäminen on sallittua. Varmista haastattelun lopuksi, että sinulle tulee selväksi mistä sovittiin: kuka ottaa yhteyttä, milloin ja millä tavalla?

Työsopimus

Töiden alkaessa, oli kysessä kesätyö tai mikä tahansa muu työsuhde, työnantaja ja työntekijä täyttävät työsopimuksen, johon tulee allekirjoitukset. Työsopimus tekee työsuhteesta laillisesta näkökulmasta virallista. Työsopimuksesta käy kirjallisesti ilmi mm. työtehtävät, viikkotyöaika (kokoaikatyö vai osa-aikainen), työnsuhteen kesto (määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva, eli ns. vakituinen työsopimus) ja palkka ym. työehdot. Allekirjoituksella sopijaosapuolet sitoutuvat noudattamaan sopimuksessa kirjattuja asioita. Lue työsopimus vielä kertaalleen tarkkaan ennen allekirjoittamista!

Työtodistus

Jokaisella työntekijällä on oikeus saada työnantajalta työtodistus työsuhteen päättyessä. Työtodistusta ei välttämättä tarjota automaattisesti, joten sitä kannattaa erikseen pyytää esimieheltä. Työtodistuksessa työnantaja kertoo, millaisissa työtehtävissä olet toiminut ja miten olet niistä suoriutunut. Hyvin usein työtodistus on positiivinen kuvaus työntekijästä. Työtodistuksesta on hyötyä seuraavassa työnhaussa. Toisinaan työnhakuilmoituksissa pyydetään liittämään työtodistuksia hakemuksen liitteeksi tai ne pyydetään ottamaan mukaan työhaastatteluun.

Lähteet:
Kunkoululoppuu.fi
Nuortenelämä.fi