Nettikiusaaminen

Nettikiusaamista esiintyy monin tavoin. Se voi olla esimerkiksi pilkkaamista, uhkailua, toisen henkilön yksityisten tietojen levittämistä tai toisena ihmisenä esiintymistä. Kiusaaja voi olla tuttu tai tuntematon. Koulussa tapahtuva kiusaaminen saattaa jatkua myös netissä, mikä tekee kiusan kohteena olevan tilanteesta erityisen tukalan.

Jos mahdollista, estä kiusaajan viestien näkyminen. Viesteihin vastaaminen saattaa pahentaa tilannetta, sillä kiusaaja hakee juuri pelästyneitä tai suuttuneita reaktioita kiusatulta. Jos kiusattu ei reagoi mitenkään, on mahdollista, että kiusaaja turhautuu ja lopettaa ärsyttämisen.

Aina tämä ei riitä. Kiusaamisen jatkuessa kannattaa ottaa talteen kaikki kiusaajan lähettämät viestit joko printtaamalla ne tai tallettamalla tietokoneelle. Ota ylös tarkat päivämäärät ja kellonajat sekä kaikki kiusaajan itsestään antamat tiedot, kuten nimimerkki ja sähköpostiosoite. Mitä enemmän saat tietoja talteen kiusaajasta, sen helpompaa siihen on puuttua.

Kiusaaja saattaa luulla, ettei nimettömänä toimimisesta voi jäädä kiinni. Nimimerkin takana toimiminen ei kuitenkaan poista vastuuta. Pahimmissa kiusaamistapauksissa kannattaa ottaa poliisiin yhteyttä, jolloin tekijän jäädessä kiinni hän joutuu oikeudelliseen vastuuseen tekosistaan. Vaikka nettikiusaaminen ei satu fyysisesti, se satuttaa monilla muilla tavoilla, ja seuraukset voivat olla pitkäaikaiset. Kiusaamiseen netissä ja oikeassa elämässä tulee suhtautua yhtä vakavasti.

Lisätietoa nettikiusaamisesta löytyy MLL:n Nuortennetistä.

Loimaan poliisiasema

Vareliuksenkatu 2 A
PL 26, 32200 Loimaa

p. 0295 440 501 (vaihde)

Poliisipäivystys 
Avoinna ma ja to klo 8-16.
p. 0295 417 336
f. 0295 411 684

Lupapalvelut (esim. passi, henkilökortti)
Avoinna ma–pe 9–16, Suljettu 6.9.2017
Ajanvarauksella palvellaan klo 8.15. alkaen
Puhelinaika ma-pe klo 9 – 11,
p. 0295 417 299
f. 0295 411 684

Lähde: Nuortenelämä.fi