International activities at Loimaa – kansainvälistä toimintaa Loimaalla

EVS – European Voluntary Service

Loimaan kaupungin nuorisopalveluilla ja Loimaan teatterilla on ollut vuodesta 2012 asti EVS -vapaaehtoisia (European voluntary Service), jotka ovat työskennelleet vapaaehtoistyöntekijöinä niin nuorisotiloilla kuin teatterilla 6-10 kuukauden ajan. Olemme myös toimineet lähettävänä organisaationa, mikä tarkoittaa sitä, että lähetämme motivoituneita nuoria maailmalle työskentelemään EVS-vapaaehtoisina. EVS-toiminta on suunnattu 17-30-vuotiaille nuorille.

EVS-vapaaehtoiseksi?

Loimaalla asustelleet EVS:t ovat pitäneet blogia. Blogi kertoo ranskalaisen Estellen ja liettualaisen Jurgisin kokemuksista ja ajatuksista. Estelle ja Jurgis  ovat Suomessa syyskuusta 2018 lähtien. Blogin kautta pääset tutustumaan kansainväliseen nuorisovaihtoon – Sinullakin olisi mahdollisuus. Blogissa kerrotaan myös Tanjan ja Raquelin, Claran ja Maévan, Noémien ja Mirjamin, Lisan ja Cécilen sekä Alexin ja Romainin  työskentelystä ja vapaa-ajasta täällä Loimaalla edellisinä vuosina.

Lisäksi Loimaalta Ranskan Grenobleen EVS-vapaaehtoistyöntekijäksi lähteneen Eveliinan blogista voi käydä lukemassa hänen kuulumisiaan alalla 2017/18.Eveliina kirjoittaa suomeksi ja englanniksi.

Mikäli kiinnostuit EVS-asioista käy lukemassa lisää: ulkomaille

Yhdistysten tarjoamat nuorisovaihtomahdollisuudet

Lisäksi Loimaalla on muita tahoja, joiden kautta on mahdollista päästä nuorisovaihtoon leirille, kesäksi tai lukuvuoden ajaksi. Nuorisovaihtojen hakuajat ajoittuvat yleensä syksyyn, loka-marraskuuhun ja loppuvuoteen. Kansainvälistä henkeä on mahdollisuus saada myös omaan kotiin isäntäperhetoiminnan muodossa. Lisätietoja nuorisovaihdoista sekä isäntäperheenä toimimisesta löydät järjestöjen sivuilta.

Loimaan Rotaryklubin kautta on mahdollista päästä nuorisovaihtoon leirille, kesäksi tai lukuvuodeksi. Ikärajat Suomen Rotaryn järjestämille nuorisovaihdoille ovat vaihtotyypistä riippuen 15-20 vuotta. Kesävaihtojen hakuaika päättyy lokakuun puolivälissä. Leirivaihto-ohjelman hakemukset jätetään Rotary-klubeille joulukuun loppuun mennessä. Vaihtovuosi alkaa elokuussa ja päättyy seuraavan vuoden heinäkuussa. Lisätietoja löydät Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta.

Lions Club Huom! Linkki ohjaa Lions Clubin yleiselle nuorisovaihto-sivustolle. Nuorisovaihto on 17-21 -vuotiaiden nuorten, pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Tämä tapahtuu perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Lions-järjestön nuorisovaihtoon, ota yhteyttä paikkakuntasi lionsklubiin lisätietojen saamiseksi. Loimaalla toimii useita Lions Clubeja: Lions Club Loimaa/Tähkä, Lions Club Loimaa, LC Loimaan Sinikellot, LC Loimaa/Kosket, Lions Club Alastaro sekä Lions Club Mellilä.

4H Huom! Linkki ohjaa 4H:n valtakunnalliselle Meillä ja maailmalla -sivustolle. Alaikärajat vaihtoihin ovat 16 – 20 vuotta riippuen matkan pituudesta ja kohdemaasta. Loimaalla toimii myös oma 4H-yhdistys.

Loimaan seudun Suomi-Saksa yhdistyksen kautta on mahdollista hakea eri pituisiin oppilasvaihtoihin Saksaan. Nämä vaihdot ovat tarkoitettu 8.-9. luokkalaisille ja lukiolaisille, joilla on saksan kielen perusteet hallussa. Lisätietoa vaihtoehdoista saat Suomi-Saksa yhdistysten Liiton Oppilasvaihto-sivustolta.

Työskentelymahdollisuuksia ulkomailla

Nordjobb välittää Pohjoismaissa kesätyöpaikkoja, asuntoja sekä kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmaa nuorille, jotka ovat 18-30 -vuotiaita. Nordjobb työskentelee liikkuvuuden lisäämiseksi pohjoismaisilla työmarkkinoilla sekä kieli- ja kulttuuritietämyksen parantamiseksi Pohjoismaissa.

Au pairina on myös mahdollisuus työskennellä ulkomailla. Au pair työskentelee ja asuu perheessä ulkomailla. Hän hoitaa perheen lapsia ja tekee kevyitä kotitöitä. Vastineeksi työstään au pair saa isäntäperheeltään oman huoneen, ateriat ja kuukausittaisen taskurahan. Au pairiksi voi hakea järjestön (esim. Allianssi, EF) tai yksityisen henkilön au pair-foorumille ilmoituksen kautta.