Mistä asunto?

Vuokra-asuntoa etsivän kannattaa seurata toistuvasti lehtien Vuokrataan-palstoja, tai jättää oma Halutaan vuokrata -ilmoitus. Vapailla markkinoilla on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja, mutta koulujen alkamisen aikoihin asunnoista on kilpailua, kun opiskelijat muuttavat uusille opiskelupaikkakunnilleen. Mitä tiukemmat kriteerit asumiselle asettaa, sen hankalampaa asunnon löytäminen usein on.

Opiskelijan näkökulmasta mitä aikaisemmin etsit asuntoa, sen parempi mahdollisuus sopivan asunnon löytymiselle on. Joskus on silti tyydyttävä sellaiseen vaihtoehtoon, joka ei ollut mieluisin, sillä varsinkin syksyllä opiskelijapaikkakunnilla kilpailu asunnoista on kovaa, sillä nuorilla on kiire päästä muuttamaan ja aloittamaan opintonsa. Opintojen aikana on mahdollista etsiä uutta ja sopivampaa asuntoa.

Vuokra-asuntoja välittävät myös muut toimijat. Ne voivat olla kansallisia koko Suomen kattavia tai vain tietyn kunnan alueella toimivia yrityksiä, yhtiöitä tai säätiöitä. Niiden asunnoista löytyy parhaiten tietoa netistä joko toimijan omilta sivuilta tai sivustoilta, joihin on koottu yhteen kaikki vapaat vuokra-asunnot. Myös kunnilla on tarjolla vuokra-asuntoja.

Kiinteistövälittäjät paitsi myyvät asuntoja, ottavat toisinaan myös vuokra-asuntoja välitettäväksi. Heidänkin sivujaan kannattaa tutkia.

Löydä vuokrakoti Loimaalta:
Hulmin huolto
Kiinteistötoimisto Uusitalo Oy
Loimaan asuntopalvelu
Loimaan kiinteistönotraatti Oy
Tori.fi

Lisäksi kannattaa vilkaista Loimaan Lehden tiistaisin ilmestyvää Löytölaari-palstaa sekä keskiviikkoisin ilmestyvän ilmaislehti Seutu-Sanomien SS-pörssiä. Loimaan Lehtiä löydät Loimaan kirjastojen lukusalista, jos et ole lehden tilaaja. Seutu-Sanomia voi selata maksutta verkosta löytyvästä näköislehdestä.

Nuorisoasuntoliiton asunnot ovat tarkoitettu 18-29-vuotiaille nuorille. Voit hakea niitä Nuorisoasuntoliiton nettisivuilta.

Lue myös muuttajan muistilista! Ja muista tehdä muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin, jotta postisi löytää jatkossakin oikeaan osoitteeseen! 

Lähde: Nuortenelama.fi